Belge Görünümleri

 Belge Görünümleri

Belge görünümleri ile ilgili işlemleri yapabileceğimiz kısım, şerit üzerinde bulunan Görünüm sekmesindeki Belge
Görünümleri 
grubu altında yer alır
.

Sayfa düzeni: Belgenin kâğıt üzerindeki görünümüne en yakın olan, dokümandaki içeriklerin belgede nasıl göründüğünü görebilmemizi sağlayan, üst ve alt bilgileri düzenlemeye, kenar boşluklarını ayarlamaya ve çizimler ve nesnelerle çalışmaya yarayan bölümdür.
 Tam ekran okuma: Özellikle uzun yazılı belgelerin, üzerinde değişiklik yapmadan, sayfanın düzenini değiştirerek ve yazı tipi görünümünü geliştirerek metnin ekrandan okunmasını sağlamak için kullanılır.
 Web düzeniWeb sayfası olarak kaydedilmiş dosyalarda kullanılacak görüntü şeklidir. Web sayfası görünümüne geçmemizi sağlar.
 AnahatBelgeyi ana hat olarak görüntülemeyi ve anahat araçlarını görmeyi sağlar. Belgenin yapısını görerek ve başlıkları sürükleyerek metni taşıma, kopyalama ve yeniden düzenlemeler yapabiliriz.
Taslak: Metin üzerinde hızlıca düzenleme yapmak için belgenin taslak şeklinde görüntülenmesini sağlayan bir belge görünüm komutudur. Bu görünümde üstbilgi ve altbilgi, sayfa kenarlıkları ve çizilmiş otomatik şekiller gibi belirli ögeler görünmez.

Yakınlaştır: Belgenin yakınlaştırma düzeyini seçmek için kullanılan Şekilde
görünen yakınlaştır iletişim penceresini açmayı sağlar. Çoğu zaman belgeyi hızlı bir şekilde yakınlaştırmak için belgenin sağ alt köşesinde bulunan yakınlaştırma denetimi de kullanılabilir.
%100: Belgeyi normal boyutun %100’üne yakınlaştırmaya yarar.
 Bir sayfa: Pencereye bir tam sayfa sığacak şekilde belgeyi yakınlaştırmak için kullanılır.
 İki sayfa: Pencereye iki sayfa sığacak şekilde belgeyi yakınlaştırmak için kullanılır.
 Sayfa genişliği: Sayfanın genişliği, pencerenin genişliğiyle eşleşecek
şekilde belgeyi yakınlaştırmaya yarar.
 Yakınlaştırma
Çalışmakta olduğumuz belge görünümünün içeriğini daha yakından görebilmemiz için büyütmeye
(yakınlaştırmaya) veya tamamını görebilmek için küçültmeye (uzaklaştırmaya) yarar. Yakınlaştırma ve uzaklaştırma ile ilgili işlemleri yapacağımız bölüm Görünüm sekmesi altındaki Yakınlaştır grubundan yapılır.



 Cetvel ve Kılavuz Çizgileri
Belgedeki nesneleri ölçmek ve hizalamak için cetvel, nesneleri hizalayabilmek için ise kılavuz çizgilerinden yararlanırız. Cetvel ve kılavuz çizgileri ile ilgili işlemlerin yapılacağı bölüme, Görünüm sekmesinde
yer alan Göster/Gizle grubundan ulaşabiliriz.


Belgeye istenildiği takdirde yatay ve dikey cetvel eklenip kaldırılabilir. Cetvelin ekranda görüntülenmesi için cetvel seçeneğinin seçim kutusundan işaretlenmiş
olması gerekir Yatay ve dikey cetvelin ekranda görünmemesi için işaretsiz olmalıdır.
Kılavuz çizgileri: Belgenin yazımı esnasında kılavuz çizgilerinin ekranda görünüp görünmemesi için kullanılır. Kılavuz çizgileri şekil ve yazıların hizalanmasında
görsel yardımcıdır.
 Word Belgesi Nasıl Kaydedilir 

Yeni bir dosya olarak kaydetmek istediğiniz belgeyi açın
Resim
kaynakça:https://www.howtogeek.com/106681/how-to-embed-fonts-in-a-microsoft-word-document/
Yeni boş bir belge oluşturmak için şablonlar başlığı altında yer alan 
boş ve yeni seçeneği seçildikten sonra Boş belge işaretlenerek pencerenin sağ alt bölümünde yer alan oluştur düğmesine tıklanıp belge oluşturulur.Klavyeden CTRL+N(New) kısa yol tuşlarına aynı anda basarak yeni boş bir belge oluşturulur.Başlık çubuğu üzerindeki hızlı erişim araç çubuğunu etkinleştir ( ) düğmesinden yeni seçeneği aktif edildikten sonra ( ) şekline tıklanarak da yeni boş bir belge oluşturulur.
Resim
Çalışmanızı depolamak için Kaydet ve Farklı Kaydet komutlarını kullanabilir ve Microsoft Word’ün belgelerinizi kaydetmek için kullandığı ayarları değiştirebilirsiniz.
Örneğin, belge kendi kullanımınız içinse ve Microsoft Word’ün daha önceki sürümlerinden birinde açmayı düşünmüyorsanız Kaydet komutunu kullanabilirsiniz. Belgenizi Microsoft Word 2010 veya Microsoft Office Word
2007 dışında bir yazılım kullanan kişilerle paylaşmak istiyorsanız veya belgeyi başka bir bilgisayarda açmayı
planlıyorsanı belgeyi nasıl ve nereye kaydedeceğinizi seçmeniz gerekir.
Kaynakça : https://nuruysun.weebly.com/word-hakk305nda.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

powerpoint ile ilgili sorular

word de tablo oluşturma

word e giriş